全国中小学生数理化大赛
您所在的位置:首页 >> 历届试题

第五届全国中学生英语基础知识竞赛

发布日期:2018-09-04

第五届全国中学生英语基础知识竞赛

NATIONAL  ENGLISH  BASIC  KNOWLEDGE  COMPETITION

 

第一部分:听力 (共两节,满分30分)

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. Which shirt does Mary prefer?

    A. The blue one.    B. The yellow one.     C. The white one.

2. What' s wrong with the man?

   A. He has got a headache.  B. He's got a running nose. C. He has got a stomachache.

3. Where will the man go?

   A. To a restaurant.  B. To the kitchen.    C. To a store.

4. When should the speakers leave

   A.At 7:15.          B.At 7:30.          C.At 7:40.

5.What is the man doing?

   A. Driving a car.    B. Making a dessert.  C. Lying in the sun.

笫二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

    听第6段材料,回答第6至7题。

6. Who is holding a party tonight?

 A. David.    B. Nancy.    C. Laura.

7. Where is Tom going tonight?

 A. To a pub.    B. To a library.    C. To a theater.

听第7段材料,回答第8至9题。

8. Why does the woman call the man?

  A. To invite him to visit her house.

  B. To ask him to help her with the report.

  C. To tell him about her delay for the party.

9. What will the woman first do after she finishes her work?

A. Go home.        B. Visit Lisa.    C. Go to the party.

听第8段材料,回答第10至12题。

10. What language is in the same language family as French?

 A. Korean.         B. Russian.       C.Arabic.

11. Why do so many students want to take the course?

   A. They' re all history majors.

   B. The teacher is very popular.

   C. They all speak an Indo-European language.

12. How many students are still waiting to get into the course?

   A. Two.            B. Five.          C. Ten.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. What sport does the man like to watch?

   A. Boxing.         B. Football.      C. Basketball.

 

14. Where is Manny Pacquiao from?

    A. Thailand.      B. Indonesia.     C. The Philippines.

15. How do the people of Manny Pacquiao" s country feel about him?

    A. They don' t care about him.

B. They regard him as a hero

    C. They think he is a violent person.

16. How many people died in the typhoon?

    A. Less than one thousand.   B. About two thousand.   C. Over five thousand.

   听第10段材料,回答第17至20题。

17. In which year did Reservoir Dogs come out?

    A.1992.       B.1994.       C.2012.

18. What does the woman say about Django Unchained?

    A. It made 200 million dollars.

    B. It was a hit all over the world.

    C. It won five Academy Awards.

19. What does Tarantino do when he writes a story?

    A. He tries to put a lot of jokes in.

    B. He will read some novels first.

    C. He will think of the things he's heard.

20. Who is the director of Taxi Driver?

    A. Steve McQueen.     B. Martin Scorsese.     C. Quentin Tarantino.

第二部分  阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)  

      阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中.选出最佳选项,并将答案写在题后的答题表中。 

                                   A

     Read our list of local camps, clubs and classes. This list is not exhaustive(详尽的) but highlights some of the cool opportunities available around us. Parents, please consult the camp/club/school for up-to-date details. lf you have a suggestion of  something we missed, please email wste@ wellesleyedu.cationfoundation. org.

Cambridge Science Festival

April 19 ,2015

http ://www. cambridgescierzcefestival. org/Home. aspx  .

       We take curiosity to a new level!  The Cambridge Science Festival is the first of its kind in the United States. So we are daring school students between 5 and 14 years old to take the Cambridge Science Festival Curiosity Challenge. Write an

essay, draw or take a picture about your curiosity and tell us how it got you to explore your world, The deadline of entries(作品)  is February 7. All entries will be displayed and published in a book on April 5.

WPI Touch Tomorrow

June  14 ,2015

http ://wp. wpi. edu/tou.chtomorrow/  .

       It' s a day-long event. It will be held whether it rains or not. In the NASA Sample Return Robot Centennial Challenge, WPI will change its campus into a family-friendly festival of hands-on technology and exhibits.

Teen Career Expo

March 9 ,2015

http://www. girlscoutseastern,mass. org/

     Do you like to solve problems and make the world a better place? Discover what you can do at our one-day science, technology, engineering, and math exposition for girls in grades 6-12. To explore careers will arouse your interest. Design your unique career path and be inspired to change the world. This is a drop-off event. Only girls may register.      

21. The text is mainly intended for _____.

    A. NASA           B. teachers         C. parents     D. school students

22.In Cambridge Science Festival, students should hand in their entries before____.

    A. February 7     B. April 19         C. Apr11 5     D. June 14

23. What is special about the Teen Career Expo? _____.

A. The event lasts one day.  

 B. Only girls can take part in the activity.

C. It will be held whether it rains or not.

D. The ages of students must be between 5 and 14.

24. What type of writing is this text? _____.

    A. An exhibition guide.

B. An art show review

  C. An official report.

    D. An announcement.   

B

     I first came face-to-face with the differences between British and American English when I taught English as a Second Language ( ESL) in 2008. When I began to teach students who had taken their first English classes in other countries, l

began to realize that I needed to be very flexible in how I taught English.

     While I searched the web for differences between the words that were different between the two variations of English, I was very surprised to find that the word "smart" means intelligent in the US, but refers to the way someone is dressed in

the UK.  

Here are some differences which I thought could cause misunderstandings, especially for students who are studying English in the US:

     Cart: This is the thing you wheel around the store to place the articles you are about to buy in. ( Although in North Carolina, they use the word " buggy".) The British use the word" trolley" instead of cart. In the US, trolley is used for trolley cars, which used to be powered by electricity and run on rails just like trains. Most of the trolleys now, however, are just buses that have been built to look like the old-fashioned trolleys.

Rental car: Britons use the term "hire car" for a car that has been rented.

For those of you who speak British English, you may know that rental cars are usually cars that are rented for a short period of time; even though leased cars are actually

rented, they are used for a long period of time, usually at least three years.

These are only a very few examples of the differences between. British English and American English. If you are going to be an English teacher, you will need to know a lot about the differences between the two languages.

25. The differences between British English and American English may probably lead to _____.

    A. convenience     B. balance    C. civilization     D. misunderstandings

26. How did the author find the word "smart" is different between British English and American English? _____.

    A. By searching the web.  B. By teaching students.

    C. By talking to people.  D. By making a survey.

27. Which of the following is frequently used in the UK? _____.

A. Cart.           B. Buggy.      C. Trolley.       D. Rental car.

28. What can we know from the text? _____.

    A. British and American English have nothing in common.

    B. It' s no use telling the differences between British and American English.

    C. It is difficult for Britons and Americans to understand each other English.

    D. There are many differences between British and American English.  

C

    I was excited because I had been invited to go to Tory' s birthday party. Tory was not my best friend but my classmate. However, my best friend, Jane, and her family were going to Disneyland for the whole day. She invited me to go with them. I loved Disneyland so much. I wanted to go there more than any other place. I ran to ask my mom if it was okay. She reminded me that Tory's party was on the same day.

Disneyland was my most favorite place in the whole world and I especially liked going  there with my best friend. I begged my mom to allow me to go to Disneyland. She told me,“Once you accept an invitation, you cant change your mind or do something else just because you want to do it more. If someone had said theyd come to our party and then, because something better came along, they changed their mind and didnt come, how would you feel? Although I didnt want to admit it, my mom was right. It would hurt my feelings if someone did that to me. Although I didnt want to, I told my best friend that I wouldnt be able to go to Disneyland with her.

    So my best friend and her family went to Disneyland and my mom dropped me off at Tory' s party. I did not want to be there. However, something interesting happened after I got there. There was a make-your-own pizza contest, which we all                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         enjoyed very much. We all took a present to the birthday party, and Tory's mom and dad had a special present to give to each of us too!

       Not only did I love the party and have a great time, but I learned an important lesson. My mom was right as usual.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           29. What' s the author' s attitude to Jane' s invitation?

    A. Doubtful.     B. Defensive.     C. Positive.      D. Negative.

                                                                                                                                                                         30. What can we learn from the author's mother's words?

A. Where there is a will, there is a way.                       

B. A friend in need is a friend indeed.

    C. A good beginning makes a good ending.                  

D. Once you've made the promise, you have to keep it.

31. What' s the main idea of Paragraph 3?                                    

    A. The author went to Disneyland finally.                 

    B. The author enjoyed Tory's party.            

    C. The author received a special present.                       

D. The author made a pizza at Tory's party.            

D

Encourage young boys and girls to run, jump and chase after each other and you can improve their ability to think, according to a new study. The results stress the importance of physical activity for children’s brain health and development,

Especially in terms of the particular thinking skills that most affect academic performance.

The researchers in the new study wondered whether regular exercise would improve children’s thinking skills, providing a boost to their normal mental development.

     They received contributions from 220 local youngsters and brought all of them to the university for a series of tests to measure their fitness and current thinking skills. The researchers then divided the group in half, with 110 0f the children

joining a wait list for the after-school program, meaning that they would continue with their normal lives and serve as a control group. The other 110 boys and girls began taking a bus every afternoon to the university campus, where they participated in organized activities in the wild or childish fun.

The program lasted for a full school year. At the end of the program, both groups returned to the university to repeat the physical and thinking tests.

     As would have been expected, the children in the exercise group were now more physically fit than they had been before, while children in the control group were not. The active children also had lost body fat, although changes in weight and body composition were not the focus of this study.

     More importantly, the children in the exercise group also displayed substantial improvements in their scores. Meanwhile, the children in the control group also raised their test scores, but to a much smaller extent. In effect, both groups'

brains were developing, but the process was more rapid in the children who ran and played.

       If you want young students to do well in reading and math, make sure that they always move.

32. Which of the following can be the best title for the text?

A. The importance of thinking tests.                            

B. Why students should focus on this study.

C. How to get a greater improvement in scores.             

D. Exercise can improve children's brains.

33. During the research, the children in the control group

A. controlled their daily diet

B. walked to the university campus

C. continued to lead a normal life

D. joined in organized activities in the wild

34. At the end of the program, both groups of youngsters

A. were more physically fit than before

B. improved their test scores and brains

    C. were much weaker than before

D. developed their brains to the same extent

35. The underlined word "substantial" in the sixth paragraph probably means _____ .

A. great    B. small    C. slow    D. appropriate,

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将答案写在题后的答题表中。选项中有两项为多余选项。

Do you ever stop to observe your own thoughts, behaviors, yourself and your life? Do you ever wonder why you are doing whatever it is that you are doing?    36   Most of us rarely or never stop and question the way we live our lives and why we live the way we do. Here are some things you should always remember as you go through this journey of life.

1. Change is the only constant thing in life.

     No matter how much we try to avoid change, it will be impossible to do so, since change is the only constant in life. The only way that we can live is if we grow.   37   The only way that we can change is if we learn.

2. You cannot force love.

All the family, friends, co-workers, lovers love us because they choose to, not because we want them to. You can't force love. It's there or it isn't. If it's not there ,you've got to be able to admit it.    38

3. Nothing lasts forever.

39    When the time comes to say goodbye, let them all go. Nothing lasts forever, so live it up, drink it down, take chances and never regret because at one point it was what you wanted.

4.  40  

As you walk through life, you will fall down many times. You will fail and make mistakes, but that' s okay. Through everything that happens to you, either good or bad, you gain all the wisdom, strength, knowledge and confidence. That's what life is all about.

A. Mistakes are part of your life

B. Do you ever stop and observe the world?

C. You'll only regret the things you don't do

D. The only way that we can grow is if we change

E. Love is meant to be felt, enjoyed and lived, not to be forced on anyone.

F. We need to learn to stay away from things, places and people in our lives

G. If it's there, you've got to do whatever it takes to protect the ones you love.

第三部分     英语知识运用 (共两节,满分45分)

第一节  完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中.选出可以填入空白处的最佳选项,并将答案写在题后的答题表中。

In the Pacific Northwest during winter, 5:15 am might as well be the dead of night. At 5:15 every day, l am used to running with my friend. Not only is it dark, but also it's    41   .If you had asked me a year ago if I could run so   42   in winter, I'd have laughed.

However, last fall I reconnected with a friend. She'd been    43   with a partner in the morning and taken off forty pounds that year. I knew I could   44   from the same kind of weight loss.  45   her running partner wasn't running, I asked if I could    46   her.

The first two months were  47  hard, because we ran twice a week at 5:15 am. My   48 wasn't adjusting to the early hours and every run was    49   . Then it snowed and we took two months off. When the    50   were clear enough,we started up again, and soon were running together five days a week. As I've changed the route of running, I discovered   51   that made it even more worthwhile than a little   52   loss.

As we couldn't even     53    other runners' faces or make eye contact, we said "good morning" to   54  by shinning a flashlight(手电筒  55    running in the dark was clear, and I noticed the Big Dipper(北斗星)  and lots of stars. It   56   me of summertime camping and I looked forward to running in warmer weather.

While I haven't    57   forty pounds yet, it's amazing how much more energy I have, and how much   58  I feel. It's for the dark morning run that the rest of the   59    is more productive than before. I wouldn't say I’ve become a morning person, but I would say morning running is now my important   60    .

41. A. warm            B. cold          C. hot          D. rainy

42. A. early           B. hurriedly     C. constantly   D. carefully

43. A. talking         B. discussing    C. running      D. walking

44. A. benefit         B. learn         C. result       D. return

45. A. If              B. Although      C. Even         D. Since

46. A. stop            B. support       C. join         D. punish

47. A. frequently      B. especially    C. never        D. perhaps

48. A. body            B. mood          C. eye          D. mind

49. A. useful          B. interesting   C. difficult    D. easy

50. A. friends         B. hours         C. visitors     D. roads

51. A. success         B. joys          C. sadness      D. advice

52. A. habit           B. trouble       C. weight       D. mistake

53. A. see             B. get           C. touch        D. say    

54. A. her             B. him           C. them         D. us

55. A. Anyway          B. Somewhat      C. Mostly       D. Sometimes

56. A. warned          B. informed      C. accused      D. reminded

57. A. ended           B. lost          C. left         D. forgot

58. A. weaker          B. sadder        C. heavier      D. stronger

59. A. day              B. week          C. month       D. year

60. A. idea             B. thing         C. plan        D. hope

第三部分     英语知识运用 (共两节,满分45分)

第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

Tom: Oh, my goodness...it's really not my day today!

Christy:  61   is the matter with you?

Tom: You have no idea!  I woke up late because I didn't hear my alarm. Then I realized I    62    ( forget) to pick up my suit from the dry cleaner.

Christy: So you rushed out of the apartment to take your suit from the dry cleaner. Right?

Tom: Yes. But I closed the door   63   taking any keys.

Christy: So you were locked out of your apartment?

Tom: Yes, but that was only the beginning of my troubles.

Christy: Tell me   64   (much).

Tom: Well, I was running late for work, so I took a taxi instead of taking a bus as usual. I got here 45 minutes late and had no choice but  65  (wear) this T-shirt and jeans. The boss gave me a  66  (fun) look when I came in. Unfortunately, I'll be likely to get fired today as well.

Christy: It's a poor thing! You are really having   67   bad day.

Tom:   68   it gets worse. As soon as I sat down at my desk, I noticed that my wallet was __69  (miss).

Christy: No way !    70  is hard to believe.

Tom:Yes,it's gone.

61._______  62._______  63._______ 64._______ 65._______

66._______  67._______  68._______ 69._______ 70._______

第四部分  写作(共两节,满分35分)

第一节  短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

    假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

 增加:把缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

    注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

          2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

    This morning when l was walking along the street, I came across an old lady who was lying on the cold street with her face injure. She cried for help in low voice. However, much people .were just standing by. A young man wanted to helping the old lady. Because he was told that she would pay for the medical bills if the old lady was pretending to fall onto the ground, so he gave up.

    A woman recognizes the old lady and called her son.4few minute later, the old lady was taken to hospital. If no one had known the old lady, what would have happened on her? I think everyone should be kindly to each other and try to help those who need help.

第二节 书面表达(满分25分)

最近,你校对学生进行了一次关于学生在学习和生活等方面有哪些困难的问卷调查。请就此次问卷调查的情况用英语写一篇文章,并提出合理的建议。

注意:1.词数100左右;

      2.可适当发挥,以使行文连贯。

  

建       议

1.与父母和老师交谈

2.参加集体活动和体育锻炼

3.看医生


图片1.png

 

 

 

高考全真模拟卷(四)

听力原文

Text l

M:What do you think of the blue shirt, Mary?

W:Actually,l prefer the white one with the yellow buttons

Text 2

M:I' m not feeling well and I' ve got a headache

Yours sincerely,

W:lt's nothing serious. But you' d better stay in bed for two days.

Text 3

M:lf I go to the store for some wine, will you start cooking dinner?

W:Sure !

Text 4

W:Why aren't you dressed?

M:We still have half an hour

W:That was five minutes ago. We have to be out of the door at 7 :40

Text 5

Li Hua

M:This is taking a very long time. Is there any way to make it go faster?

W:Be patient, please. You have to be very careful while you' re making this

Text 6

M:Hey,Lisa,we should go. David's party started hours ago.

W:I don' t want to go. I don' t like Nancy. She was rude to me when we saw her at the. pub last week.

M:Who's Nancy? David's girlfriend?

W:No,David' s girlfriend is Laura. Nancy's going out with Tom.

M:Oh. Well, Tom said he'd be going to the theater tonight. So maybe Nancy won't be at the party.

Text 7

M:Hey,this is Bill. I' m sorry I' m not in. Please leave a message, and Ill

ring you back as 800n as I'm back.

W:Hey,Bill. This is Mary. I' m just calling to let you know that I' ll be a little late for the party tomorrow night. I have to work a few extra hours to finish a report. I may finish the work sometime between seven and eight. Then I' m planning on dropping by Lisa' s house for about an hour since she' s been sick recently. And, uh, one more thing, Ill pass my house to pick up some food for the party. It won' t be long. See you at the party!

Text 8

W: Hey, l learned something today in school. Did you know that many languages that seem totally different actually have a lot in common?

M:I didn' t know that. Which ones are you talking about?

W:Oh,almost all languages are related to others in some way. People who study languages call them "languages families". We learned about the In-do-European language family today. English belongs to it. So do French, German, and Russian. Other examples are the Indian languages and Farsi(渡斯语) ,which is the main language spoken in Iran.

M:Those are all really different languages. I didn' t know they had anything to do with each other.

W:Neither did I, but I' m so glad I signed up for this world history class. I al-

most didn't get in because the teacher' s so popular. There' s a waiting list of ten students who are still trying to take the course.

Text 9

M:Bye!I' m off to watch the Manny Pacquiao fight at Dave' 8.

W:Why do you like that violent sport?

M:lt's so exciting! You should watch a boxing match with me sometime and find out for yourself.

W:lt's just a couple of guys beating each other up.

M:Well,it's done in a skillful way. And boxers are more than just people who fight. Manny is from the Philippines, and he's a hero there. You know the Philippines just had that awful typhoon, right? It's a big mess there. More than five thousand people died.

W:What does that have to do with boxing?

M:Well,Manny was about to retire from boxing. But he decided to fight against one of the best boxers in the world, and he won! He said his victory, was for his people in the Philippines. Thousands of them had been watching, especially in the city where the most people died. Manny gave them hope again.

Text l0

W:Welcome to Cinema Now. Our guest today is the film director Quentin Tarantino!

M:Hi,Mary!

W:The pleasure's all ours! Quentin, you became famous after directing; your great film Reservoir Dogs in 1992.Then, your 1994 film Pulp Fiction, made 200 million dollars and won you an Academy Award for Best Script(剧本).More recently, you made Django Unchained in 2012 which was a worldwide hit, and nominated(提名)for five Academy Awards. What's your secret to making films?

M:WeIl,Mary,my brain's always active. I listen to what everyone says. I watch how people act around me. If someone tells me a joke or an interesting story about their life, I remember it. So when I go to write, I'll remember all these things I've heard. I'm also influenced by the films I've seen. Some of my favorites are Taxi Driver by Martin Scorsese and The Great Escape, which stars Steve McQueen. Usually, I start by writing a story in the form of a novel. Then afterwards, I'll turn the novel into a script.

1-5 CACCB   6-1O ACCBB   11-15 BCACB   16-20 CABCB

21.C缅节理解题。根据第一段“Parents, please consult the camp/club/school for up-to-date details.”可知,此广告列表是供父母参考的。

22.A细节理解胚。根据Cambridge Science Festival部分的“The dead-line of entries(作品)is February 7.”可知,在剑桥科技节上,参赛作品上交的截止日期是2月7日。

23.B细节理解题。根据Teen Career Expo部分的“and math exposition for girls in grades 6-12.”和“Only girls may register.”可知,只有女孩能参加这次青少年职业世博会。

24.D推理判断题。本文列举了剑桥科技节等活动的相关信息,属于应用文中的通知。故选D。

25.D细节理解题。根据第三段的“could cause misunderstandings”可知,答案为D。

26.A细节理解题。根据第二段的“While I searched the web for differences...I was very surprised to find that...”可知,作者在网上搜索时发现“smart”一词在英式英语和美式英语中意思不同。

27.C细节理解题。根据第四段的“The British use the word‘trolley' instead of cart.”可知,答案为C,

28.D推理判断题。根据最后一段“These are only a very few examples of the differences between Briti8h English and American English...the two languages.”可推知,英式英语和美式英语有很多的不同之处。

29.C  细节理解题。根据第一段的“I loved Disneyland so much.1 wanted to go there more than any other place.”可知,作者对好朋友邀请的反应是积极的。

30.D推理判断题。根据第二段的“Once you accept an invitation,you can't change your mind or do something else just because you want to do it more.”可推知,母亲强调了承诺的重要性。

31.B段落大意题。根据本段第三句“However,something interesting happened after I got Lhere.”和语境可知,第三段主要表明了作者很喜欢Tory的生日派对。

32.D标题归纳题。根据文章第一段的“The results stress the importance of physical activity for children's brain health and development..."可知,本文主要讲述活动对儿童的大脑健康的重要性。接下来的实验也是为了证明这一研究结果。由此判断,文章的主旨在于说明锻炼有助于促进儿童的大脑发展。

33.C细节理解题。根据第三段的“...meaning that they would continue with their normal lives and serve as a control group.”可知,对照组学生维持正常的生活。

34.B细节理解题。根据倒数第二段的“Meanwhile,the children in the control group also raised their test scores, but to a much smaller extent.”“In effect,both groups' brains were developing”可知,两组学生的成绩都有所提高,大脑也都有所发展,只是程度不同。

35.A词义猜测题。根据“Meanwhile,the children in the control group also raised their test scores,but to a much smaller extent.”可知,对照组学生成绩也有所提高,但程度不大,因此可推知,参加运动的一组学生成绩提高程度很大。故选A。

36-40 BDCFA

41.B  根据第一句“In the Pacific Northwest during winter,5:15 am might as well be the dead of night.”中的“winter,5:15锄”可知,此时天不但黑,而且冷。

42.A根据“5:15 am”可知,选early。

43.C根据“45    her running partner wasn't running”可知,在早晨,朋友一直和一个伙伴跑步( running)。

44.A“我”知道“我”可以受益于同样的减肥形式。短语benefit from意为“受益于,从中受益”。

45.D从属连词since引导原因状语从句,意为“因为”。

46.C因为她的伙伴不再跑步了,于是“我”问是否“我”能加入(join)到她的行列,和她一起跑步。

47.B根据“My _48   wasn't adjusting to the early hours”可知,前两个月的跑步特别地艰难。

48.A“我”的身体( body)对凌晨时间还不太适应。

49.C根据语境可知,此处表示每次跑步都很艰难(difficult)。

50.D根据天下雪了,“我们”休息了两个月可知,当道路畅通之后,“我们”又开始了跑步。

51.B  因为“我”改变了跑步路线,“我”也找到了(其他的)乐趣

52. C根据"i knew I could   44   from the same kind of weight loss. "可知,这些乐趣使得跑步本身比减肥更有价值。

53.A因为天还黑,所以“我们”看( see)不到其他跑步者的面孔。

54.C“我们”只能用闪手电筒向他们问好(说早上好)。此处them代替上文的other runners(其他跑步者)。

55.D下文说能看到北斗星和许多星星,因此此处表示有时(sometimes)早上跑步也能看清楚。

56.D这让“我”想起夏天露营。短语remind sb.of sth.表示“使某人回想起某事”。

57.B虽然“我”还没有减掉四十磅,但令人惊奇的是,“我”有更多精力了。

58.D根据“how much more energy I have”可知,此处表示作者感觉自己更强壮( stronger)。

59.A因为晨跑,一天的剩余时光( the rest of the day)比以前更加有效率。

60.B此处表示现在晨跑是“我”要做的重要事情。

61.What考查疑问词。句意为:你怎么啦?“What is the matter with sb.?”为常用句型,表示“某人怎么了?”。

62.had forgotten考查时态。句意为:然后,我意识到我忘了去干洗店取衣服。从句的谓语动作发生在圭句的谓语动作之前,也就是过去的过去,所以从句的谓语动词用过去完成时。

63.without考查介词。句意为:但是,我没带钥匙就把门关上了。根据下文被锁到公寓之外可知,此空填without。

64.more考查比较级。句意为:给我多讲点。根据语境可知,此处应填比较级。

65.to wear考查非谓语动词。句意为:我迟到了45分钟,而且不得不穿着这件T恤和牛仔裤。have no choice but to do sth.表示“除做某事外别无选择,不得不做某事”。

66.funny  考查词性转换。句意为:我进来时,老板给了我一个滑稽古怪的表情。形容词funny(滑稽的,古怪的)修饰名词。

67.a考查冠词。句意为:你今天真不走运。day为可数名词,用不定冠词a表示“泛指”。a bad day表示“糟糕的一天”。

68.But考查连词。句意为:但事情变得更糟。根据上下文可知,此处表转折,故用But。

69. missing考查非谓语动词。句意为:我注意到我的钱包不见了。missing“找不到的,丢失的”。

70.It考查it用法。句意为:真难以置信。此处用it作形式主语,后面的不定式为真正的主语。

 

短文改错

This morning when I was walking along the street, I came across an old lady who was lying on the cold street with her face injure . She cried for help

                                       injured

in /\ low voice. However, much people were just standing by. A young man

a                     many

wanted to helping the old lady. Because he was told that she would pay for

            help                                          he

the medical bills if the old lady was pretending to fall onto the ground, so  he

gave up.

A woman recognizes the old lady and called her son. A few minute

              recognized                                       minutes

later, the old lady was taken to hospital. If no one had known the old lady,

what would have happened on her?

                         To

I think everyone should be kindly to each other and try to help those who need help.

                         kind

书面表达

One possible version:

Recently, our school made a survey about what difficulties students have in learning and living in school. Some students are worried about exams and some have trouble getting along well with people 8uch as their parents and classmates. Others are very unhappy. Besides, most students have difficulty in learning.

Here are some suggestions which may be helpful to these students. First of all, they can talk to their parents and teachers frequently about their secrets. In addition, they should take an active pan in activities and do more exercise. What' s more, students ought to go to see a doctor if they feel unhappy or unwell.

In a word, when facing difficulties, students should take a positive way to

deal with them. Only in this way can they study and live happily.